Giftshirts.eu Majice.com.hr Majice.si Giftshirts.eu

Kaj moramo vedeti o T majicah

Kaj moramo vedeti o T majicah

Majica je najbolj pogosto uporabljan kos garderobe in zato je dobro vedeti kakšna je dobra. Pripravili smo vam nekaj kratkih informacij, ki vam bodo zagotovo v pomoč, ko jih boste naslednjič kupovali.

Iz kakšnega materiala naj bo dobra T majica?

Material – v večini primerov so dobre majice iz 100% bombaža. Če je le ta povrh vsega še ekološko pridelan, je toliko bolje. Vendar se v zadnjem času pojavljajo tudi zelo kvalitetne majice iz poliestra, predvsem športne majice, ki imajo bombažni otip (cotton touch) in prav tako zelo dobro dihajo in se zelo hitro sušijo. Te majice bodo v prihodnosti izpodrinile bombažne majice, kar je iz naravovarstvenega stališča tudi prav.

Kakšen naj bo material za T majico?

Pri materialu za majice, je zelo pomembno kako je izdelana tkanina. Regular cotton ali Heavy cotton (najpogostejša komercialna naziva) se izdeluje iz mehkih rastlinskih vlaken, katere zvijamo v prejo in nato tkemo v  tkanino, ki jo uporabimo za izdelavo majic. To je osnovni postopek, pri katerem je tkanina bolj groba in na otip debelejša. Malo drugačen je postopek izdelave  Ring-spun cotton ali Premium cotton (najpogostejša komercialna naziva), kjer še dodatno zvijamo prejo in redčimo pramene v zelo fino nit bombažnih vlaken, ki je občutno močnejša in na občutek mehkejša. V praksi to pomeni, da majica, ki je na otip debelejša, ni nujno tudi kvalitetnejša, kar nas v praksi velikokrat zavede.

In kakšna naj bo gramatura dobre majice?

Teža materiala, ki jo proizvajalci in trgovci izražamo z oznako GSM (grams per square metre) pomeni koliko gramov ima kvadratni meter tkanine. Preprosto rečeno, to pomeni kako gosto in na debelo je pleten material iz katerega je izdelana majica.

Naš nasvet je med 150 in 180GSM. Vse kar je manj, je pretanko in vse kar je več, je predebelo. Upoštevati je namreč potrebno, da je pretanka majica vprašljiva za vzdrževanje in njen življenji čas je zagotovo krajši, če pa je majica predebela, pa nam v vročih dneh le ta doda še dodaten občutek toplote in s tem postane neudobna. Seveda pa je tudi zelo pomembno v kakšni majici se sami dobro počutite.

Cevasti material ali stranski šiv?

Zagotovo je boljša majica tista, ki ima stranski šiv. Seveda je zaradi dodatnega dela malce dražja, vendar se bo ta investicija zagotovo izplačala. Skoraj prepričani smo, da ste se že srečali z majico, ki jo je po pranju malce potegnilo, zavrtinčilo. No to se pri majici s stranskim šivom ne more zgoditi.

To je le nekaj kratkih nasvetov, ki smo jih povzeli po našem sestrskem blogu in vam bodo zagotovo pomagali pri izbiri prave majice in katere seveda mi upoštevamo pri izdelavi majic na naši spletni strani.

 

NAJVEČJA IZBIRA
Največja izbira majic, puloverjev, kap in predpasnikov
KAKOVOST
Tiskamo na najbolj kakovostne majice in z obstojnimi barvami
KONKURENČNE CENE
Najboljše, konkurenčne cene za najboljšo kakovost.
UNIKATNOST
Enostavno ustvari povsem unikatno majico ali pulover.