Giftshirts.eu Majice.com.hr Majice.si Giftshirts.eu

Ženska sem! Kaj pa je tvoja super moč?

Ženska sem! Kaj pa je tvoja super moč?

Bliža se dan žena, posvečen vsem ženskam, ki jih imamo radi in jih spoštujemo. Prav je, da jim to damo vedeti prav vsak dan. Pa jim?

V vsakem primeru presenetite svoje najljubše ženske: žene, mame, babice, prijateljice … Dajte jim občutek, da so cenjene in spoštovane. In da so za vas super ženske!

8. marec je namreč dan, ko v kar 100 držav sveta praznujemo enakopravnost žensk oz. njihov boj za enakopravnost. Poznate kratko zgodovino tega praznika?

Boj za boljše delovne pogoje, plačo, volilno pravico

8. marec kot mednarodni dan žensk letos obstaja natanko 100 let, od leta 1917. 8.3.1917 so se začeli protesti žensk v  St. Petersburgu, iz katerih se je razvila Oktobrska revolucija. Zametki tega dneva pa segajo globje v zgodovino.

Zgodovina tega dneva izhaja iz New Yorka, iz daljnega leta 1857. Delavke v tekstilni tovarni so se marca tega leta uprle in organizirale protest. Protestirale so zaradi izjemno slabih delovnih pogojev in mizernih plač. Odziv policije je bil takrat oster: upornice so napadli in pridržali.

Po dveh letih so iste ženske ustanovile prvi ženski sindikat. Njegov namen je bil pridobiti osnovne pravice ne delu.

8. marca 1908 je na Newyorških ulicah potekal protest s 15. tisoč ženskami. Zahtevale so volilno pravico, višje plače in krajši delovni čas.

Slovenke imamo volilno pravico komaj 72 let

Tudi Slovenske ženske so borile svoj boj do enakopravnosti. Leta 1897 je začel izhajati časnik Slovenka. Pomembna prelomnica je tudi leto 1906, ko je Marija Urbas doktorirala, kot prva slovenka. Ženske smo se na volišča prvič lahko odpravile leta 1920. Dokončno volilno pravico, ki pomeni tudi začetek enakopravnosti pa ženske dobimo komaj leta 1945.

8. marca zato ne pozabite na svoje ženske

Je vaša žena najboljša žena na svetu? Potem ji poleg vrtnice to povejte tudi z majico, ki je nadvse uporabno darilo. Nosila jo bo lahko še dolgo potem, ko bodo rožice ovenele. In prav vsi bodo vedeli, da se cenita in spoštujeta … ter da imate najboljšo ženo :)

Če je vaša žena tudi najboljša mama, je dobra izbira majica »Super mama« ali »Najboljša mama na svetu

Je vaša najdražja »Super man« v vseh pogledih? Si ne predstavljate življenja brez njenih super moči? Potem je ta smešna majica popolna izbira.

Na ta dan pa ne pozabite tudi na svojo mamo, taščo, sestro, prijateljico … Na tiste ženske torej, ki jih občudujete in spoštujete.

Imate super babico, ki je polna modrih zgodb in nasvetov ter vam vedno priskoči na pomoč? Ne pozabite nanjo za dan žena. Prav tako bo to odlična priložnost za druženje in pogovor o njenih izkušnjah, kako je doživljala enakopravnost oz. neenakopravnost v svojih mladostnih letih. Presenetite jo z majico z napisom »Najboljša babica na svetu«.

Ali se vsi pritožujejo čez svojo taščo, vi pa kar ne morete verjeti, kakšno srečo imate, saj je vaša tašča najboljša tašča na svetu?
Dan žena je popolna priložnost, da ji to tudi poveste. Zagotovo bo nadvse vesela napisa na majici »Najboljša tašča na svetu« in jo bo zelo rada ter ponosno nosila.

Imate najboljšo sestro na svetu? Sestro, na katero se lahko vedno zanesete, s katero se smejete, sprostite in jo nasploh obožujete? Ne spreglejte majice z napisom »Najboljša sestra na svetu«, s katero jo boste presenetili in osrečili.

Vse omenjene ženske majice pa so zagotovo tudi super darilo za rojstni dan.

Ne najdete ženske majice, ki bi bila popolna zanjo?

Celotna ponudba majic za dan žena vam je na voljo 20 % ceneje. Če med njimi ne najdete popolne, izdelajte svojo, povsem unikatno majico – z aplikacijo »Naredi si svojo majico.«

Želite zraven majice priložiti še voščilnico z lepo mislijo?

Najlepša bo tista, ki jo boste spesnili sami in bo prišla iz vašega srca – tudi, če niste pesnik. Takšno voščilo bo imelo tudi največjo in globljo vrednost.

V primeru, da vam pisanje ne gre prav nič od rok, pa smo za vas zbrali nekaj verzov, primernih za dan žena. Lahko pa, da vam bodo dali navdih za vašo lastno misel.

 

Moč ženske izvira iz dejstva, ki ga ne zna razložiti niti psihologija.

Moške se lahko analizira, ženske … Samo obožuje.

(Oscar Wild)

***

Ženska lepota se ne odraža na obrazu, ampak v njeni duši.

Njena strast je v ljubeči skrbi. In lepota ženske raste z leti.

(Audrey Hepburn)

***

Za praznik tvoj čestitam ti,

čestitki tej pa naj sledi

še želja, da se ti zgodi

le tisto, kar te veseli!

***

Brez tebe na svetu bilo bi hudo,

ob tebi in s tabo pa res je lepo!

***

Vsi radi, mami, te imamo,

zato ti to čestitko damo.

Praznujmo skupaj dan žena –

naj sreča bo pri nas doma!

***

Naj vsak dan s pozornostjo bo prepleten,

in ne samo danes, ko praznik je žen!

***

Iskrene čestitke ob dnevu žena,

da ves čas bi sreča ti zvesta bila!

***

Kot žena, kot mama si dala nam vse –

hvaležnosti polno je naše srce!

***

8. marec dan žena

voščim tebi mamica.

Rožice ti podarim,

sreče zdravja zaželim!

Danes ti bo ptička pela,

rožica bo zacvetela.

Mama rada te imam,

zato želim ti lep ta dan!

***

Naj žive ženske tega sveta

in naj živi praznik dan žena!

***

V vsakem srcu je prostor za srečo.

Dobre želje združimo v zvezde,

srečo v sonce oblikujmo,

na prijateljstvo cvetove upanja nasujmo.

 

NAJVEČJA IZBIRA
Največja izbira majic, puloverjev, kap in predpasnikov
KAKOVOST
Tiskamo na najbolj kakovostne majice in z obstojnimi barvami
KONKURENČNE CENE
Najboljše, konkurenčne cene za najboljšo kakovost.
UNIKATNOST
Enostavno ustvari povsem unikatno majico ali pulover.